Losos s rizotem a olivami
Nedávno jsem poprvé koupila lososa, poprvé jsem ho připravila a poprvé jsem ho snědla více než mrňavý kousíček. Na to, že těch poprvé bylo tolik musím říct, že jsem si tuhle narůžovělou rybu zamilovala a vím, že ji budu do jídelníčku řadit pravidelně. Proto bych vám dnes ráda ukázala jak jsem si ji připravila, protože věřím, že tohle je skvělý recept pro ty, co lososa nikdy nejedli a rozhodli by se ho ochutnat, stejně tak jako já před pár dny.
Potřebovat budete:
- filet z lososa
- citrón
- sůl
- pepř
- silnější plátek másla
- vařenou rýži
- 2 lžíce kukuřice z plechovky
- trochu černých oliv
- kousek jarní cibulky
Filet z lososa jsem z obou stran osolila, opepřila, dostatečně pokapala citrónovou šťávou a nechala přibližně 10 minut odležet. Na pánvi s rozpuštěným máslem jsem smažila filet (nejdřívě kůží dolů) přibližně 5 minut, poté jsem ho otočila a ještě 2 minuty nechala dodělat. Mezi tím, co se mi ryba připravovala, jsem si uvařenou rýži smíchala s kukuřicí, nakrájenými olivami a cibulkou.
Lososa jsem ještě na talíři lehce polila zredukovaným máslem z pánve a ozdobila citrónem. S rizotem byla tahle ryba výborná. Pochutnala jsem si a už teď se těším, jaký způsob přípravy vymyslím příště. Viděla bych to na variantu s koprem.
Máte rádi lososa? Napište mi do komentáře jak ho připravujete vy.
44 komentářů