Tvarohová buchta

by - března 12, 2013

Při včerejším zveřejnění mého týdnového článku jsem netušila, jakou velkou odezvu bude mít tvarohová buchta o jejíž recept jste si psali ve velkém. A tak jsem se rozhodla, že ho zveřejním. Příprava je hrozně jednoduchá, jen je to taková kalorická bomba.


 Potřebovat budete:
  • 400g polohrubé mouky
  • 250g másla
  • 150g cukru moučka
  • 4 lžíce mléka
  • 3 lžíce kakaa na pečení
  • 1 prášek do pečiva

Z těchto ingrediencí vypracujete těsto, které dáte do folie do lednice ztuhnout. Pokud chcete proces urychlit, dejte jej tak na 15 minut do mrazáku.

Dále si připravte
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce solamylu (bramborový škrob)
  • 4 vejce
  • 300g  cukru krupice - cukru si můžete podle chuti přidat nebo ubrat, ale ne třeba o polovinu :)
  • 1/4 litru mléka
  • 1kg tvarohu (cca 4měkké tvarohy - kostky ne vanička)
Veškeré ingredience kromě bílků si vyšleháte ve velké míse. Bílky si vyšleháte zvlášť do tuhého sněhu a ten pak přidáte k tvarohové náplni.
Půlku těsta z lednice/mrazáku si nahrubo nastrouháte na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto rozetřete všechnu tvarohovou náplň a na ni nastrouháte druhou půlku těsta. Teď už vše stačí upéct, a to při 180°C asi 30 minut.

Tak si nechte chutnat a přeji dobré mlsání.

You May Also Like

43 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.