Tvarohová buchta
Při včerejším zveřejnění mého týdnového článku jsem netušila, jakou velkou odezvu bude mít tvarohová buchta o jejíž recept jste si psali ve velkém. A tak jsem se rozhodla, že ho zveřejním. Příprava je hrozně jednoduchá, jen je to taková kalorická bomba.
- 400g polohrubé mouky
- 250g másla
- 150g cukru moučka
- 4 lžíce mléka
- 3 lžíce kakaa na pečení
- 1 prášek do pečiva
Z těchto ingrediencí vypracujete těsto, které dáte do folie do lednice ztuhnout. Pokud chcete proces urychlit, dejte jej tak na 15 minut do mrazáku.
Dále si připravte
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce solamylu (bramborový škrob)
- 4 vejce
- 300g cukru krupice - cukru si můžete podle chuti přidat nebo ubrat, ale ne třeba o polovinu :)
- 1/4 litru mléka
- 1kg tvarohu (cca 4měkké tvarohy - kostky ne vanička)
Půlku těsta z lednice/mrazáku si nahrubo nastrouháte na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto rozetřete všechnu tvarohovou náplň a na ni nastrouháte druhou půlku těsta. Teď už vše stačí upéct, a to při 180°C asi 30 minut.
Tak si nechte chutnat a přeji dobré mlsání.
43 komentářů